Un més d’activitats de consum responsable al Pla de l’Estany

Podeu descarregar el programa en pdf : consum_responsable_maig_MAIL

  • Diverses entitats organitzen activitats durant el mes de maig per conèixer i promoure actituds i iniciatives relacionades amb el consum responsable, amb xerrades sobre consum de peix i hipoteques, un taller de cuina, exposició i Festa del Comerç Just, visita a un productor agrícola ecològic i projeccions de documentals i films sobre el fracking, conflictes socials i consum televisiu.
  • L’objectiu és informar i donar coneixement per intentar com a consumidors afrontar els reptes de futur i prendre consciència col·lectiva davant els poders econòmics.

consum_responsable_maig_final

Banyoles, 29 d’abril de 2014

Consumir és un acte cada vegada més lligat al futur de les persones i del planeta. Aquest cicle d’activitats pretén centrar la nostra informació i consciència col·lectiva en el que fem i com podem fer front com a consumidors actius als grans poders econòmics. La intenció de les entitats organitzadores és fomentar el consum crític i responsable en un sentit ampli i es vol donar continuïtat en el temps per a intentar abordar tots els aspectes relacionats amb el consum compromès.

Aquesta primera edició tindrà un especial protagonisme la Festa Mundial del Comerç Just que es celebrarà el dia 10 de maig durant tot el dia a la plaça Major, i que a part d’activitats, música i lectura de manifest, es centrarà en la promoció del consum de cacau de comerç just. Paral·lelament a la sala Vilà i Coromines de la Plaça Major el dia 7 s’inaugurarà l’exposició “Els deu principis de comerç just”, totes les activitats coordinades per Can Butinyà-Comerç Just.

Amb el títol “Que amaga la teva hipoteca?” es realitzarà una xerrada sobre hipoteques i bancs el dia 24 organitzada per la Plataforma d’Afectat per la Hipoteca de Banyoles. El consum alimentari centrarà diverses activitats com un taller de cuina el dia 3 organitzat per l’Ateneu Obert de la Dona, una xerrada el dijous 22 sobre “Quin peix mengem?” organitzada per Limnos, en la qual els grups ecologistes IAEDEN de l’Empordà i ANG de Girona, explicaran el seu projecte SOS peix, i també una excursió el diumenge 18 a Sant Miquel de Campmajor amb visita guiada a un productor agrícola ecològic “Biòrica” de la mateixa vall, activitat organitzada pel grup de consum La Cistella del Pla de l’Estany.

L’energia i la manera d efer de les empreses multinacionals de l’energia, i el consum televisiu seran temes tractats en dos documentals i una pel·lícula que seran projectades. El fracking, una tècnica per extreure gas del subsòl, serà objecte d’un documental anomenat “Gasland”, i que comptarà amb un petit debat sobra la situació a Catalunya. El documental “Apaga i vamonos” aborda el conflicte social quan una empresa del sector energètic vol construir un gran embassament en terres del pobla maputxe” i el film “Un joc d’intel·ligència” posarà sobre la taula de forma amena el consum televisiu. Aquestes activitats organitzades per Limnos, Banyoles Solidària i La Cistella.

Les xerrades i projeccions de documentals es desenvoluparan al Museu Darder, pel que el programa compta amb la col·laboració del Museu i de l’Ajuntament de Banyoles.

Les entitats organitzadores són: Ateneu Obert de la Dona, Banyoles Solidària, Can Butinyà-Comerç Just, Grup de consum La Cistella, Limnos i Plataforma d’Afectats per la Hipoteca.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.