Resum De les activitats del Dia Mundial de les Zones Humides 2015

Una vintena de persones van participar en les activitats programades en motiu del Dia Mundial de les Zones Humides celebrades durant els dies 6 i 7 de febrer de 2015.

Aquesta diada commemora la signatura del Conveni Ramsar per a la protecció d’aquests ecosistemes signat el 2 de febrer de 1971. Ramsar és el primer tractat modern, de caràcter intergovernamental, sobre conservació i ús sostenible dels recursos naturals. El Dia Mundial de les zones humides té com a objectiu divulgar el valor d’aquests tipus d’espais naturals, uns dels més productius i rics de la Terra i, a la vegada, dels més fràgils i amenaçats. L’Estany de Banyoles està designat com a Zona Humida d’Importància Internacional des del 18 de desembre de 2002.

Amb aquest pretext, i des de fa uns anys, s’organitzen activitats per tal de promoure el coneixement i estudi del patrimoni natural i cultural de les zones humides, així com divulgar-ne els seus valors i fer ressò de la importància de la seva protecció i conservació.

2015DMZH_1

El format de les activitats està consolidat des de fa uns anys amb una jornada de xerrades i una visita guiada. Com cada any es va destinar un espai a la presentació de treballs de recerca naturalista realitzats per estudiants. El treball presentat va ser el “Projecte Òliva” a càrrec de Pau Pagès Jaén ha dins el Grau en Biologia a la Udg. Tot seguit es van presentar els projectes que duu a terme Limnos aquest 2015 i tres xerrades relacionades amb el projecte LIFE Potamo Fauna. En concret:

  • Projectes d’educació i sensibilització ambiental 2015 a càrrec de Juanjo Butron membre de Limnos.
  • Conservació del cranc autòcton a càrrec de Joan Montserrat i Reig, tècnic del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
  • Els crancs d’aigua dolça exòtics de Catalunya a càrrec de Daniel Carrillo Martín. Biòleg i gestor de la biodiversitat.
  • Presentació del projecte LIFE Potamo Fauna a càrrec de Quim Pou Rovira coordinador tècnic del projecte
    Una quinzena de persones van assistir a les presentacions al Museu Darder.

El dissabte al matí, i lligant amb les presentacions del dia abans, es va organitzar una visita comentada al Centre de Reproducció del Cranc de Riu Autòcton d’Olot. Aquest centre estàdedicat a la cria en captivitat d’aquesta espècie amenaçada, i forma part del projecte LIFE Potamo Fauna. Quatre persones van assistir a la visita.


2015DMZH_2

2015DMZH_3

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *