Nova convocatòria del Concurs de Fotografia de la Natura

A partir d’avui ja es pot participar en la XII edició del Concurs de Fotografia de la Natura que organitzen el Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles (CECB), l’entitat ecologista Limnos, el Museu Darder de Banyoles i la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona (UdG). Aquest any s’han previst 900 euros en premis i la temàtica del concurs seran les fotografies relacionades amb la “Natura Urbana” en un sentit ampli.

Bases_XII_Concurs_FotoNatura – web (Consulta les bases)

 

Imatge_Concurs FotoNtura2013

 

Les entitats organitzadores, després d’un any sense celebrar-lo, han decidit apostar per donar continuïtat al concurs amb una renovació important de les bases i del seu funcionament. A partir d’ara, les fotografies s’hauran de presentar per internet en format digital, amb un formulari accessible a través del web del Centre d’Estudis Comarcals (www.cecbanyoles.cat), i només s’imprimiran en paper les millors imatges, per tal de ser exposades.

Fins ara s’havien realitzat 12 edicions, des del 1999, amb diferents temàtiques que han tractat temes com el cel, ambients rurals, geologia, plantes, boscos, aigua, aire, etc. Aquest any el tema escollit per al concurs ha estat la “Natura Urbana”, temàtica que inclou tant els elements biològics (plantes, animals i altres éssers vius), i els ecosistemes urbans que conformen, com els motius geològics (pedres, fòssils, etc.) que es poden trobar als pobles, viles o ciutats. Les fotografies es poden presentar fins al 15 de maig i han de complir unes característiques ajustades a les bases del concurs (un màxim de 3 fotografies per persona, de no més de 6 Mb, en color o en blanc i negre, inèdites i sense retocs digitals. S’ha editat un díptic amb les bases de la convocatòria, que es podran trobar també a les pàgines web de les entitats organitzadores del concurs.

Un jurat format per un membre de cadascuna de les entitats organitzadores (Limnos, CECB, UdG i Museu Darder) i especialistes en ciències de la natura i fotografia, reconeguts en els seus àmbits respectius, es reunirà i lliurarà el seu veredicte a finals de juny de 2013. Es donaran tres premis: el principal, a la millor fotografia, dotat amb 400 euros, i dos premis especials de 250 euros a les millors fotografies fetes al Pla de l’Estany o per alguna persona vinculada a les entitats organitzadores, respectivament.

Una selecció de les millors fotografies presentades, entre les quals hi haurà les finalistes i les guanyadores de les diverses categories, es podrà veure gratuïtament a la sala d’exposicions temporals del Museu Darder durant els mesos de juliol i agost. El lliurament dels premis es realitzarà a principis de juliol, en motiu de la inauguració de l’exposició. Durant la tardor, la mostra es traslladarà al vestíbul de la Facultat de Ciències de la UdG, al campus de Montilivi de Girona.

Banyoles, 22 de març de 2013

Organitzen :

Logos

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *