Nova campanya als ajuntament de la conca del Ter i del Fluvià per evitar la privatització de l’empresa pública Aigües Ter-Llobregat (ATLL)

Les entitats ecologistes que signen aquesta nota – sota el paraigües d’Aigua és Vida – promouen una moció conjunta als ajuntaments de les conques del Ter i del Fluvià per tal ser debatuda i aprovada en els respectius plens municipals abans de la licitació d’ATLL prevista per la pròxima tardor. També es demana el manteniment dels cabals ecològics legals al riu Ter.

Aquesta moció és germana de la moció que la Plataforma Aigua és Vida (formada per una trentena de col·lectius) ja ha presentat als municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona on actualment 18 municipis – amb un total de 1.015.947 habitants – ja s’han adherit a la moció contra la privatització d’ATLL.
Pel què fa a la moció que es presenta als ajuntaments de les conques del Ter i del Fluvià s’hi han incorporat certes modificacions per fer-la més adient a les especificitats del territori com el retorn de cabal al Ter o la recuperació d’aqüífers contaminats.
Atès que el riu Ter des de l’any 1962 pateix una enorme captació destinada a l’àrea metropolitana, que en els darrers 12 anys ha suposat un transvasament mitjà d’un 75% del cabal del riu, suposant un greuge ambiental, social i econòmic per la conca del Ter. Fent inviable el compliment de la Directiva
Europea Marc de l’Aigua exigeix als estats el bon estat de les masses d’aigua per al 2015.
Atès que la privatització de la gestió de l’aigua no té cap justificació tècnica, econòmica, social ni ambiental.

Demanem el compliment dels cabals legals de manteniment del riu Ter i una aposta clara per la gestió pública i racional de l’aigua; per tal d’assegurar el dret humà bàsic d’accés a l’aigua potable i al sanejament reconegut per les Nacions Unides al 2010.
Us agrairíem que feu difusió d’aquesta campanya als respectius mitjans de comunicació.

Entitats d’Aigua és Vida, convocants de la roda de premsa:

  • Associació de Naturalistes de Girona
  • Ateneu Juvenil, Cultural i Naturalista de Girona
  • Centre per a la Sostenibilitat Territorial
  • Ecologistes en Acció
  • Gent del Ter
  • Grup de Defensa del Ter
  • LIMNOS
  • POT (Plataforma d’Oposició als Transvasaments)

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.