Nou curs de papallones 2022!

Limnos, conjuntament amb el museu Darder organitza aquesta primavera i estiu del 2022 un curs de 4 sessions per aprendre a identificar diferents espècies de papallones diürnes que trobem a Catalunya. La professora del curs serà la Lídia Salvanera, biòloga i educadora ambiental especialista en lepidòpters (papallones diürnes). Aquest curs estava preparat pel 2020 però es va haver de cancel·lar per les restriccions logístiques i la situació d’emergència sanitària d’aquells mesos.

Es farà una classe teòrica al Museu Darder per veure les seves característiques i conèixer les diferents famílies que trobem aquí. Posteriorment, es realitzaran tres sortides de camp visitant tres hàbitats ben diferents i així poder observar el màxim de papallones diferents. A la primera sortida anirem a una zona de terra baixa mediterrània, al Pla de l’Estany; explorant primer les llacunes de Can Morgat (on es realitza un transecte del CBMS des del 2007) fins l’inici del Puig Clarà. A la segona, coneixerem la muntanya mitjana, a la comarca de la Garrotxa, i a la tercera, ja entrat a l’estiu, en enfilarem pels prats de la muntanya més alta de la Garrotxa, a Feitús.

18 persones van participar en aquest curs, i van poder comparar en les sortides les comunitats de papallones dels tres estatges altitudinals, validant com quan més amunt més riquesa d’espècies de papallones diürnes trobem a casa nostra. L’últim dia a Feitús es va gaudir d’una de les espècies estrella del curs, l’apol·lo, una gran papallona blanca de muntanya, protegida per llei pel seu estat vulnerable.


INFORMACIÓ TÈCNICA

Dates:

  • 31 de maig. Sessió teòrica al Museu Darder. 19’30 a 21h.
  • 4 de juny. Primera sortida (terra baixa). 10 a 14h.
  • 18 de juny. Segona sortida (muntanya mitjana). 9,30 a 14h
  • 2 de juliol. Tercera sortida (alta muntanya). 9 a 14h

Preu: 30 euros (20 els socis/es de Limnos)

Professora: Lídia Salvanera

Inscripcions: al correu de limnos (limnos@limnos.org i al Museu Darder (museudarder@ajbanyoles.org i 972574467)
Capacitat del curs: 20 persones


Autora: Begonya Torres
Autora: Begonya Torres
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *