Jornada d’anellament al Prat de Sant Nicolau

L’associació Pinyaroca va organitzar una activitat l’1 de maig de 2022 per famílies de Sant Miquel de Campmajor consistent en una jornada d’anellament d’ocells al Prat de Sant Nicolau (Sant Miquel de Campmajor, Rocacorba).

Els participants van poder veure en què consisteix aquesta tècnica per estudiar els ocells i van poder veure d’aprop espècies com la merla, el tallarol de casquet, la mallerenga blava i la carbonera o el pinsà comú. I encara vam tenir temps per descobrir una granota pintada i larves de salamandra.

L’espai del prat de Sant Nicolau és de propietat privada, i hi trobem un castanyer catalogat com a arbre monumental. Recentment la propietat i l’ajuntament han millorat l’estat del prat, han ordenat l’aparcament amb una tanca i han re dirigit la ruta de pujada a Rocacorba. Limnos va col·laborar amb un plafó informatiu col·locat a l’entrada del prat.

La desbrossada de la vegetació de l’espai ha posat a la vista innombrables restes de deixalles de quan la zona era un punt habitual de pícnic per tota la gent de la comarca fa bastants anys, i que encara resten a l’espai. Es va aprofitar per recollir una saca de restes, malgrat encara hi ha moltes deixalles visibles a la zona.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *