El GEPEC-EdC i entitats d’Ecologistes de Catalunya, es reuneixen amb els grups parlamentaris per frenar el desmantellament de la xarxa de parcs naturals de Catalunya.

Aquest proper dijous, les entitats ecologistes GEPEC-EdC (de les comarques tarragonines), Ipcena-EdC (de les comarques lleidatanes) i Centre d’Ecologia i Projectes Alternatius (CEPA-EdC) (comarques barcelonines) membres de la federació Ecologistes de Catalunya (EdC), es reuniran al Parlament de Catalunya amb diputats dels diferents grups parlamentaris per intentar frenar el desmantellament de la xarxa d’espais naturals de protecció especial (ENPE) que està portant a terme el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) sota la batuta del Conseller Pelegrí.

De fa ja uns mesos que des de EdC estem denunciant el desmantellament premeditat que el DAAM, amb el vist i plau del Govern, està portant a terme dels ENPE, amb l’objectiu de possibilitar i afavorir l’explotació de forma intensiva i sota criteris mercantilistes, dels seus recursos naturals, amb un especial interès pels seus recursos forestals.

L’objectiu de la reunió amb els diputats dijous vinent és informar-los de la greu situació que viuen els ENPE (parcs naturals, parc nacional, reserves naturals i paratges naturals d’interès nacional) i demanar la intervenció del Parlament per frenar les actuacions del DAAM. El Parlament de Catalunya ja ha paralitzat la destitució dels directors dels ENPE que estava tramitant el DAAM en acceptar una esmena presentada per ICV.

La destitució dels directors és una de les actuacions que està portant a terme el DAAM. Cal recordar el clam generalitzat d’entitats ecologistes, col·legis professionals i entitats acadèmiques que han alertat sobre la destrucció del patrimoni natural comú que és amenaçat directament per la política impulsada pel DAAM (declaració de març de 2014) que vol transformar els ENPE en espais turistificats, d’oci, competició i activitats econòmiques lucratives totes elles incompatibles amb els objectius establerts de preservació d’aquests espais.

Demanem que s’anul·lin les instruccions, resolucions i plans del Govern i el DAAM, amb l’objectiu de donar cobertura legal al desmantellament dels ENPE.

Per tal que els diputats tinguin àmplia informació sobre aquesta problemàtica se’ls ha lliurat l’“l’nforme sobre el pla del Govern de la Generalitat per desmantellar la xarxa d’espais naturals protegits catalans. El cas particular del parc natural dels ports”, redactat per l’equip tècnic del GEPEC-EdC i que hem fet públic.

GEPEC-EdC; IPCENA-EdC i CEPA-EdC en nom de la Federació Ecologistes de Catalunya

Reus, Lleida, Barcelona,17 de juny de 2015

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *