Bon regust de boca en el dinar d’aprofitament per donar valor als aliments

Els Naturalistes de Girona i Limnos van organitzar en el marc del cicle de consum responsable i del projecte “El valor dels aliments” un dinar d’aprofitament per demostrar el valor dels aliments i denunciar el malbaratament alimentari de la nostra societat.
El dissabte 6 de juny es va celebrar un dinar popular a partir d’aliments de descart de comerços i mercats locals, o sigui, productes que ja no es podien vendre pel seu aspecte o perquè estaven propers a la seva data de caducitat, però que conservaven tot el seu valor nutritiu. Va ser cuinat per voluntariat i es pagarà amb donacions voluntàries d’aliments de llarga durada. El que es reculli es donarà a una entitat social.
Aquesta vegada es van recuperar 125 kg d’aliments recuperats en 20 comerços de Girona. Es van servir 45 racions de menjer i es van recollir quasi 30 kg d’aliments de llarga durada que van ser donats a Escudella Solidaria. El dinar es va celebrar a la plaça de la Font, en ple centre de Banyoles.
També cal agrair la presència de les amigues de Can Comatei per la seva col·laboració i l’interessant taller de cosmètica natural previ al dinar.


Aquesta activitat forma part del cicle de consum responsable que diverses entitats del Pla de l’Estany han organitzat durant el maig i el juny, i també es una activitat que forma part del projecte educatiu i de sensibilització ambiental que desenvolupen els Naturalistes de Girona anomenat “el valor dels aliments”.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.