7 de maig pedalada reivindicativa pel transport públic

El dissabte 7 de maig es va fer una pedalada reivindicativa. Una cinquantena de persones van anar des d’Olot fins a Girona amb bicicleta, per carretera, per reclamar un transport públic «assequible, accessible,sostenible i de qualitat». Van fer parada a Besalú i a Banyoles. La marxa estava convocada per una trentena d’entitats, entre les quals hi havia la Plataforma d’Emergència Climàtica de Banyoles i la Coordinadora d’ONG Solidàries. Es va celebrar dins un cicle de jornades en homenatge a l’Arcadi Oliveres; economista i activista impulsor de l’ecologia i de la justícia social.

A Banyoles, mentre s’esperava que arribessin els ciclistes per l’avituallament, es va muntar un punt d’informació sobre el transport sostenible: Projecte Tren-Tram, Treball sobre les vies verdes al Pla de l’Estany (autor Nil Bofill Oró), Mou-te en Bici i la TEISA. L’Escola de Natura tenia un taller per els més menuts: crear una matricula per la bicicleta, molt sol•licitat! I per donar una mica d’alegria, el jove Marçal de SIF musical va posar música. El grup ecologista Limnos també va col•laborar i a més es va fer càrrec de les despeses.

Aquest ha estat el punt de partida d’una campanya que té per objectiu reivindicar una mobilitat més sostenible a través de diverses accions, bé sigui a través de la presentació de mocions a ajuntaments, pressió institucional o accions directes.

En els parlaments es va denunciar el fet que les institucions continuen subvencionant el vehicle privat. “En comptes d’avançar, hem retrocedit, no s’inverteix ni un euro en transport públic”, va lamentar el portaveu Jordi Mateu. Ell mateix va afirmar també: “estem molt contents per la bona rebuda que ha tingut l’activitat i en tot cas, la bona acollida que hem tingut demostra que la demanda d’una mobilitat sostenible no és només cosa de les entitats, sinó que és una reivindicació ciutadana, va concloure.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *