S’organitzen uns camps de treball a l’estiu de natura a l’Estany de Banyoles amb la participació de Limnos.

Ja estan obertes les inscripcions pel Camp de Treball de seguiment de Biodiversitat per a nois i noies de 14 a 18 anys que tindrà lloca l’ESTANY DE BANYOLES aquest estiu organitzat per LIMNOS conjuntament amb l’Associació La Sorellona de la Xarxa catalana de Camps de Treball de Seguiment de la Biodiversitat.

DEL 16 AL 30 DE JULIOL i DE L’1 AL 15 D’AGOST

Limnos organitza conjuntament amb l’entitat “La Sorellona” uns  camps de treball a l’Estany de Banyoles per l’estiu de 2013 per a noies i nens de 14 a 18 anys.

La proposta forma part de la Xarxa Catalana de Camps de Seguiment de la Biodiversitat, un projecte innovador que pretén fomentar un contacte estret dels joves amb el medi natural en espais naturals emblemàtics, mitjançant la seva implicació directa en programes estables de caire científic i naturalístic a cada zona on es desenvolupa.

Més informació dels camps de treball a  www.campsbiodiversitat.org i a la fitxa Camps_de_treball_Banyoles_2013 (Documentació en pdf)

 

Cartell_camps_2013

 

El projecte va dirigit a joves d’entre 14 i 18 anys, interessats a implicar-se directament en la conservació de la natura durant les seves vacances a l’estany de Banyoles i participar en activitats de voluntariat científic. Els principals objectius educatius d’aquests camps són el gaudi directe de la natura, introduir els joves al naturalisme tècnic i científic, conèixer a fons un espai natural protegit, i crear un ambient de grup basat en el treball cooperatiu, l’altruisme i la responsabilització en front a tasques útils per a la societat.

Acompanyats per naturalistes experts de la zona, els joves tindran l’oportunitat de participar en la realització de diferents modalitats de inventaris i censos de fauna i flora a l’Estany, com ara mostrejos de peixos, escoltes nocturnes d’amfibis, seguiment de rastres de mamífers, fototrampeig de fauna, observació d’ocells, inventaris florístics, entre altres. Els resultats obtinguts es posaran a disposició dels òrgans gestors, contribuint a un millor coneixement de l’estat de la seva biodiversitat. Acabades les tasques diàries de treball (4 hores), es duran a altres activitats i tallers que fomentin el debat i reflexió sobre valors relacionats amb la conservació de la natura i la sostenibilitat ambiental. També es reservaran estones per a un ampli ventall d’activitats d’oci i esbarjo.

Inscripcions i organització a www.campsbiodiversitat.org

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *