Resultats satisfactoris en la segona jornada de cerca de rastres de llúdriga

El dissabte 23 s’ha realitzat la segona jornada de rastres de llúdriga de l’Estany de Banyoles. Han participat 4 persones que hem gaudit d’un bon dia a l’Estany de Banyoles. Un dia amb molt de moviment a l’Estany doncs feien una competició nacional de rem.

Com que erem poquets hem pogut anar fent un petit cens d’ocells mentre anavem xerrant i mostrejant dels punts de llúdriga. La sessió ha durat de les 10 a les 13:30h.

Dels 25 punts marcats a l’estany per prospectar, en 8 hi hem trobat rastres de llúdriga. Alguns eren excrements amb restes de cranc i alguns de peix.

Els 8 punts han estat als desmais, a la Font del Vilar, a la Punta Freixenet, la Cuaranya, la llacuna de Margarit i de l’Artiga, així com la riba de Can Morgat a l’estany. la majoria de punts negatius es concentren a la zona urbana. cal dir que el nivell de l’aigua de l’estany està alt i alguns punts on a vegades hi ha rastres de llúdriga estaven coberts d’aigua.

A més hem comptat 100 ànecs collverd, 33 fotges, 3 blauets 4 xarxets, un bernat pescaire, 3 picot garser petit, dues cigonyes, una covant al niu, 5 grassets de muntanya, 22 polles d’aigua i uns 14 corb marí gros entre altres.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *