Limnos recorda que el Parc Natural de l’Estany de Banyoles és una petició històrica al Pla de l’Estany

En relació al recent anunci de creació del parc natural del Ripollès, volem recordar que la declaració del Parc Natural de l´Estany de Banyoles és una petició històrica, recolzada per mocions aprovades pels ajuntaments de Banyoles, Porqueres i Fontcoberta i amb un ampli suport social encapçalat per entitats com Limnos-Pla de l’Estany.

Des de l’entitat Limnos es vol donar suport a les declaracions del Sr. Salvador Ros, president del Consorci de l’Estany (http://www.aragirona.cat/noticia/2013/09/02/el-pla-de-lestany-reclama-el-seu-parc-natural) en les quals reclama la creació del Parc Natural de l’Estany de Banyoles després de sentir les declaracions d’ahir del Conseller del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Sr. Santi Vila, afirmant que s’estaven iniciant els tràmits de creació del Parc Natural de de les capçaleres del Ter i del Freser, al Ripollès.

Limnos també celebra positivament que el Govern de la Generalitat de Catalunya hagi decidit desencallar els processos de creació de nous parcs naturals que ja havien estat aprovats al Parlament de Catalunya, com el mencionat de les capçaleres del Ter i del Freser, al Ripollès, tot i que recorda que l’aprovació per part del Parlament d’iniciar els tràmits per a la creació del Parc Natural de l’Estany de Banyoles va ser anterior. Per això, Limnos mostra certa preocupació en el retard en la creació del Parc Natural de l’Estany de Banyoles, que tot i tenir una declaració a favor del Parlament de Catalunya i les manifestacions a favor de l’alcalde de Banyoles, Sr. Miquel Noguer, el de Porqueres, Sr. Salvador Ros, i el de Fontcoberta, Sr. Joan Estarriola, i tenir un ampli suport social, sempre es veu posposat per més endavant.

Per últim, Limnos recorda que un Parc natural de l’Estany, no suposaria un augment de les restriccions a les activitats que s’hi realitzen actualment, o que es puguin fer en un futur, sinó que seria una manera d’assegurar de manera més efectiva que es gestionin de forma sostenible, de manera eficaç i, sobre tot, sense posar en perill la seva continuïtat, facilitant a la vegada l’obtenció de més recursos per al manteniment de l’entorn i que de ben segur són molt necessaris. No és discutible, per exemple, que la creació del Parc podria ser un complement perfecte a la promoció de Banyoles com a ciutat turística esportiva, combinant natura i esport; la ciutat i la comarca podrien millorar l’oferta turística i afavorir de retruc altres sectors econòmics locals, com la restauració, i obrint noves oportunitats en el sector mediambiental.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *