Cens i seguiment de tortugues a l’Estany de Banyoles

El dissabte 30 de maig va realitzar un cens de tortugues amb el voluntariat ambiental de Limnos Pla de l’Estany, que va permetre detectar la presència de la tortuga d’orelles vermelles o de Florida a les llacunes de Can Morgat, però no a l’Estany de Banyoles. A la vegada el seguiments dels exemplars de tortuga d’estany radiomarcats han demostrat la bona adaptació de la tortuga d’estany a les llacunes de l’entorn. Era un dia amb molta activitat a l’Estany de gent, barques, piragües, etc, el que ha dificultat la tasca, però els resultats van ser més que satisfactoris. Els 11 participants van poder aprendre a fer un cens de tortugues i es va observar altra fauna de l’Estany com 6 llocades d’anec collverd, amb un total de 26 pollets, també 4 pollets de polla d’aigua, 1 jove de fotja, tres pollets de cabusset i un agró roig.

Aquesta activitat forma part del programa “Educació en la conservació de la tortuga d’estany (Emys orbicularis) i els seus hàbitats” subvencionat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, realitzada conjuntament amb la Fundació Emys.

L’activitat ha estat una de les més de 80 activitats incloses dins la setmana del voluntariat ambiental promocionada per la XVAC – Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *